Pages Navigation Menu

Online Filmek, online sorozatok, online mozi,

Hirdetés
HIRDETÉS

Saját szavak OnlineSaját szavak Online

színes,szinkronos amerikai filmdráma, 123 perc, 2007
rendező: Richard LaGravenese
forgatókönyvíró: Richard LaGravenese
zeneszerző: Mark Isham, RZA
operatőr: Jim Denault
producer: Stacey Sher, Michael Shamberg, Danny DeVito
vágó: David Moritz
szereplő(k):
Hilary Swank (Erin Gruwell)
Patrick Dempsey (Scott Casey)
Scott Glenn (Steve)
Imelda Staunton (Margaret Campbell)
April L. Hernandez (Eva)
Mario (Andre)

Erin Gruwell (Hilary Swank) 23 éves, ambíciózus kezdő tanárnő. Első munkája az egyik leghírhedtebb kaliforniai középiskolába szólítja, ahol egy “taníthatatlannak” bélyegzett osztályt bíznak rá. Ennek ellenére ő bízik benne, hogy ki tudja hozni a legjobbat tanítványaiból.

Törekvéseit, nem meglepő módon, értetlenség és ellenséges érzelmek fogadják; de félelmet nem ismerő eltökéltsége segít neki abban, hogy megtalálja a közös hangot az osztállyal.

Mikor a Holocaust irodalmáról beszél a srácoknak, megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a többség még csak nem is hallott a több mind fél évszázaddal ezelőtti tragikus eseményekről. Előadásai a történelemnek erről a borzalmas időszakáról végre felnyitják tanulói szemét. Az erőszakról, igazságtalanságról és intoleranciáról szóló történetei segítenek nekik meglátni a párhuzamokat saját életükkel, és arra ösztönzik őket, hogy megpróbáljanak kiutat találni nyomorúságos környezetükből.

Erin bíztatja a srácokat, hogy kezdjék el papírra vetni a saját élményeiket. Az osztály tagjai félelmetes vallomásaik segítségével addig elképzelhetetlen mértékű önbecsülésre tesznek szert. A fiatal tanárnő áldozatos munkája végül meghozza gyümölcsét: Mind a százötvenen elhatározzák, hogy a suli elvégzése után egyetemen vagy főiskolán folytatják tovább tanulmányaikat.

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

http://www.zixshare.com/files/JiBgLU41320394654.html

http://www.zixshare.com/files/0gnd1320394654.html

A


Saját szavak Online
3 votes, 5.00 avg. rating (96% score)
TOPLISTÁK
Free TopSite